Makhani dhal

Makhani dhal
Makhani dhal to przystawka, która serwuje 8. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. 121 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mielonego kminku, cebuli ,liści laurowych i. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), oraz dal makhani styl dhaba, jak zrobić dal makhani.

Instrukcje

1
Gotuj soczewicę w 800 ml wody przez 15 minut, aż stanie się prawie miękka. W międzyczasie podsmażamy cebulę i papryczki chilli na maśle 50g przez około 7 min, aż zacznie zmiękać. Wymieszać imbir, czosnek i przyprawy i gotować na małym ogniu przez 1 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
SoczewicaSoczewica
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Wlać 800 ml wrzącej wody, a następnie ugotowaną soczewicę i dowolny płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Dodaj liście laurowe i fasolę, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż zgęstnieje. Może to być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone lub zamrożone na okres do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4
Aby służyć, w razie potrzeby wróć do ognia i wymieszaj śmietanę. Sezon dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
5
Wlać do miski, kropki z pozostałym masłem, kurz z garam masala i roztrzepać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn