Makhani dhal
Makhani dhal to przystawka, która serwuje 8. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. 121 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mielonego kminku, cebuli ,liści laurowych i. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), oraz dal makhani styl dhaba, jak zrobić dal makhani.
Instrukcje
Gotuj soczewicę w 800 ml wody przez 15 minut, aż stanie się prawie miękka. W międzyczasie podsmażamy cebulę i papryczki chilli na maśle 50g przez około 7 min, aż zacznie zmiękać. Wymieszać imbir, czosnek i przyprawy i gotować na małym ogniu przez 1 min więcej.
Wlać 800 ml wrzącej wody, a następnie ugotowaną soczewicę i dowolny płyn.
Dodaj liście laurowe i fasolę, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż zgęstnieje. Może to być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone lub zamrożone na okres do 1 miesiąca.
Aby służyć, w razie potrzeby wróć do ognia i wymieszaj śmietanę. Sezon dobrze.
Wlać do miski, kropki z pozostałym masłem, kurz z garam masala i roztrzepać kolendrą.