Make - Ahead Fruit Pie Filling
Make - Ahead Fruit Pie nadzienie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sok z cytryny, sól, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Make-Ahead owocowe i jogurtowe Parfaity białkowe, Make - Ahead kokosowy ryż z tofu i letnimi owocami, oraz Grzane wino owocowe i orzechowe ciasto świąteczne: Make-Ahead Fruitcake.
Instrukcje
Pokrój każdą z moreli wzdłuż na ćwiartki (szóste, jeśli są bardzo duże), odrzucając pestki. (Jeśli używasz brzoskwiń, obierz je i pokrój w cienkie kliny. Jeśli używasz śliwek, pokrój owoce w plasterki o średnicy 1/2 cala.) Należy mieć około 8 filiżanek owoców łącznie.
W dużej misce delikatnie wymieszaj owoce, 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki mąki (patrz nuty), sok z cytryny, cynamon i sól. Smak owoców i dodać więcej cukru w razie potrzeby (do 3/4 szklanki łącznie).
Linia 9-calowy pie pan z arkuszem folii o długości 20 cali (powinno być około 5 cali zwisu z każdej strony patelni). Ułóż folię plastikową folią o długości 20 cali.
Wlej owoce do plastikowej folii; pociągnij krawędzie i złóż, aby je zamknąć, a następnie powtórz, aby zamknąć folię na plastiku. Zamrozić do 3 miesięcy, usuwając z patelni, w razie potrzeby, po napełnieniu jest twardy, w ciągu około 8 godzin.
Od zamrażarki do piekarnika
Aby upiec ciasto, rozpakuj zamrożone nadzienie i umieść w 9-calowej patelni do ciasta wyłożonej niezakłóconą skórką; przykryj wierzchnią skórką, zagniataj krawędzie, aby je uszczelnić, i wytnij małe szczeliny na górze, aby odpowietrzyć.
Umieścić na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec ciasto w 375 regularne lub Piec konwekcyjny, aż skorupa jest rumiane i nadzienie jest bulgotanie w środku, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. (Jeśli skorupa staje się zbyt brązowa przed bulgotaniem nadzienia, brzegi pokrywamy luźno folią.)
W przypadku pieczenia świeżego ciasta, po wymieszaniu nadzienia w Kroku 2, wlać bezpośrednio do niepakowanego ciasta, przykryć, zagniatać i przeciąć.