Makaron zapiekany z pomidorami, bazylią i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanego pomidora, bazylii i sera Pastan. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 30g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka czosnku, sos pesto z bazylii, pomidory w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Makaron Z Suszonymi Pomidorami, Bazylią I Kozim Serem, Pieczony makaron z sosem pomidorowym i serem, oraz One Pot Wonder Pomidor Bazylia Makaron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i soli wody.
Dodaj mały makaron muszli i gotować makaron do Al Dente doneness, co oznacza, że makaron będzie jeszcze kęs do niego lub być trochę żucia. Makaron wchłonie więcej soku i będzie dalej gotować po odsączeniu go, więc musimy go trochę pod gotowane. Muszle będą prawdopodobnie gotować około 9 lub 10 minut.
Rozgrzej głęboką, dużą patelnię lub średni garnek do sosu na średnim ogniu.
Umieść czosnek na desce do krojenia i umieść płaski nóż na każdym ząbku. Ostrożnie daj czosnek walnięcie dłonią, aby oddzielić goździki od skórek. Wyrzucić skórki i posiekać czosnek. Pamiętaj, aby palce były zwinięte pod spodem, a krawędź ostrego noża szefa kuchni lekko odchyliła się od ciała.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do patelni, nalewając jej powolny strumień dwa razy wokół patelni. Będzie to około 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na tyle, aby pokryć dno patelni. Nie pozwól, aby olej wylał się zbyt szybko. Szukasz powolnego, stałego strumienia.
Dodać czosnek do oleju. Aby posiekać cebulę, odciąć końce i pokroić całą cebulę na środku. Owinąć połowę i zapisać go.
Drugą połowę pokroić w cienkie plasterki, a następnie przekręcić plasterki o ćwierć obrotu i ponownie posiekać. Przytrzymaj końcówkę noża na desce do krojenia i podnieś tył noża w górę iw dół nad cebulą, aby kawałki były naprawdę małe.
Dodać posiekaną cebulę do czosnku i oleju. Gotować, dużo mieszając, 5 minut, aż cebula są papkowate i wyglądają gotowane.
Dodać pomidory do cebuli i wymieszać. Gdy pomidory dojdą do bańki, zmniejsz ogień pod sosem do niskiego poziomu. Wymieszać kawałki bazylii, aby je zwiędły. SOS doprawić solą i peppe, według własnego gustu.
Rozgrzej brojlery do wysokiej i umieść stojak na środku piekarnika.
Odcedzić muszle makaronu.
Dodaj je do naczynia żaroodpornego.
Dodaj sos pesto, 1 szklanka sera ricotta i garść startego Parmigiano, zbyt. Dokładnie wymieszać i zalać gorący makaron pesto i sery.
Na makaron wlać gorący sos pomidorowo-bazyliowy, ile tylko chcesz. Zawsze można podać trochę więcej przy stole, aby przejść wokół. Ser mozzarella utrzeć na tarce i rozsypać na makaronie.
Dodaj ostatnią posypkę Parmigiano do mozzarelli, jak również.
Umieść zapiekankę pod brojlerem w środku piekarnika, 10 do 12 cali od ciepła.
Niech ser topi się i bąbelki na górze, 3 do 5 minut.