Makaron z rozgniecionym groszkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu z rozgniecionym groszkiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, grochu, pappardelle i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Z Rozgniecionym Groszkiem I Ricottą, Fettuccine Z Rozgniecionym Groszkiem, oraz Groszek z miętą Bruschetta.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie pulsuj groszek w robocie kuchennym lub blenderze, aż posiekasz, ale nie puree.
Dodać 1/2 szklanki ricotty, doprawić solą i pieprzem, a następnie połączyć.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/3 szklanki wody makaronu. Powrót makaron do garnka.
Dodać puree z grochu i zarezerwowane wody makaronu i wrzucić. Podziel makaron między poszczególne miseczki. Wierzch z pozostałą ricottą, posypką szczypiorku i mżawką oleju.Wskazówka: Tagliatelle (wymawiane tal-ya-TEL-EE) to wstążki makaronu, które są szersze niż fettuccine. Pappardelle (pa-par-DEL-lay) są jeszcze szersze. Oba działają dobrze z nieco grubymi sosami.