Makaron z pieczonym kalafiorem, boczkiem i chilli

Makaron z pieczonym kalafiorem, boczkiem i chilli
Pieczony kalafior, bekon i Pastan chilli to amerykański przepis, który służy 4. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 629 kalorii, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kalafiora, pomidorów koktajlowych, rashers streaky bacon i tagliatelle. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron z bakłażanem, chilli i boczkiem, Makaron z kalafiorem i boczkiem, oraz Makaron z kalafiorem i boczkiem.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Kalafior na parze przez 4 minuty, aż się ugotuje, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3
Rozgrzej oliwę w płytkim naczyniu do zapiekania lub ognioodpornym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
4
Dodać boczek i chili w proszku i gotować na średnim ogniu przez 2-3 min, aż tłuszcz zacznie płynąć. Kalafior wymieszać z boczkiem, następnie gotować w piekarniku przez 10-15 minut, aż kalafior nasiąknie olejem chili i zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Podczas gdy kalafior jest pieczenie, gotować tagliatelle we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją opakowania. Pomidory koktajlowe wymieszać z kalafiorem, wrócić do piekarnika i gotować przez około 2 min, aż pomidory zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
TagliatelleTagliatelle
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Odcedzić tagliatelle, wrócić do patelni, a następnie wymieszać w boczek, kalafior, pomidory i połowę bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
TagliatelleTagliatelle
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Makaron podawać skropiony odrobiną oliwy z oliwek i rozsypany pozostałą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn