Makaron z pieczonym kalafiorem, boczkiem i chilli
Pieczony kalafior, bekon i Pastan chilli to amerykański przepis, który służy 4. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 629 kalorii, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kalafiora, pomidorów koktajlowych, rashers streaky bacon i tagliatelle. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron z bakłażanem, chilli i boczkiem, Makaron z kalafiorem i boczkiem, oraz Makaron z kalafiorem i boczkiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Kalafior na parze przez 4 minuty, aż się ugotuje, a następnie odstawić.
Rozgrzej oliwę w płytkim naczyniu do zapiekania lub ognioodpornym naczyniu do pieczenia.
Dodać boczek i chili w proszku i gotować na średnim ogniu przez 2-3 min, aż tłuszcz zacznie płynąć. Kalafior wymieszać z boczkiem, następnie gotować w piekarniku przez 10-15 minut, aż kalafior nasiąknie olejem chili i zacznie brązowieć.
Podczas gdy kalafior jest pieczenie, gotować tagliatelle we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją opakowania. Pomidory koktajlowe wymieszać z kalafiorem, wrócić do piekarnika i gotować przez około 2 min, aż pomidory zaczną mięknąć.
Odcedzić tagliatelle, wrócić do patelni, a następnie wymieszać w boczek, kalafior, pomidory i połowę bazylii.
Makaron podawać skropiony odrobiną oliwy z oliwek i rozsypany pozostałą bazylią.