Makaron z pieczonym kalafiorem, boczkiem i chilli

Makaron z pieczonym kalafiorem, boczkiem i chilli
Pieczony kalafior, bekon i Pastan chilli to amerykański przepis, który służy 4. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 629 kalorii, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kalafiora, pomidorów koktajlowych, rashers streaky bacon i tagliatelle. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron z bakłażanem, chilli i boczkiem, Makaron z kalafiorem i boczkiem, oraz Makaron z kalafiorem i boczkiem.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Kalafior na parze przez 4 minuty, aż się ugotuje, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3
Rozgrzej oliwę w płytkim naczyniu do zapiekania lub ognioodpornym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
4
Dodać boczek i chili w proszku i gotować na średnim ogniu przez 2-3 min, aż tłuszcz zacznie płynąć. Kalafior wymieszać z boczkiem, następnie gotować w piekarniku przez 10-15 minut, aż kalafior nasiąknie olejem chili i zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Podczas gdy kalafior jest pieczenie, gotować tagliatelle we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją opakowania. Pomidory koktajlowe wymieszać z kalafiorem, wrócić do piekarnika i gotować przez około 2 min, aż pomidory zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
TagliatelleTagliatelle
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Odcedzić tagliatelle, wrócić do patelni, a następnie wymieszać w boczek, kalafior, pomidory i połowę bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
TagliatelleTagliatelle
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Makaron podawać skropiony odrobiną oliwy z oliwek i rozsypany pozostałą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn