Makaron z owocami morza z sosem ziołowym cytrynowo-szafranowym
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Makaron z owocami morza z sosem ziołowym cytrynowo-szafranowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kliny cytryny, nitki szafranu, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Specjalny makaron z owocami morza i szafranem, Sos Sałatkowy Cytrynowo-Szafranowy, oraz Owoce Morza Cytrynowo-Ziołowe.
Instrukcje
1
Gotować makaron w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
3
Umieść 3 łyżki gorącego płynu do gotowania w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Posypać szafran i odstawić w temperaturze pokojowej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
5
Makaron przełożyć do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Skrop makaron z 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżką oleju; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Makarony
Olej Do Smażenia
7
Odstawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, od czasu do czasu mieszając.
8
Dodaj majonez, śmietanę, zieloną cebulę, kapary, mielony estragon, mielony koperek, cukier, pozostałe 6 łyżek soku z cytryny i pozostałe 5 łyżek oleju do miski z szafranem płynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Sok Z Cytryny
Majonez
Kwaśna śmietana
Estragon
Szafran
Kapary
Cukier
Koper
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Trzepaczka do połączenia. Przyprawiamy SOS szafranowy do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Polać makaron sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
11
Dodaj krewetki i seler; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Krewetki
12
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania makaronu przez łyżki stołowe, jeśli mieszanina jest sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
13
Dodać kraba; wrzucić delikatnie. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
14
Półmisek z rukolą i liśćmi sałaty maślanej. Łyżka makaronu na zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Sałaty Maślanej
Rukola
Zieloni
Makarony
15
Dekoruj klinami cytryny oraz estragonem i gałązkami koperku.