Makaron z oliwkami i fetą
Pastan z oliwkami i fetą to wegetariański przepis lakto ovo na 4 porcje. Za 1,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 292 kalorie, 12 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 10 fanów. Jeśli masz pod ręką oliwki, czosnek, oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 94%. Ten wynik jest spektakularny. Sałatka z makaronem z fetanem i kalamatanem z tortellini z oliwkami, makaron z pesto z oliwek + gwiazdkowa nagroda w postaci oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz makaron z sosem z czarnych oliwek: Stringozzi Alle Olive są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj spaghetti i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odpływ.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu i podsmaż czosnek przez 2 minuty.
Wymieszaj z grzybami i cukinią. Doprawić oregano, solą i pieprzem. Dodaj oliwki i smaż, aż się zarumienią.
Włóż makaron na patelnię, wymieszaj i kontynuuj gotowanie przez około 2 minuty. Podawaj z serem feta.