Makaron z kremowym sosem Alfredo
Makaron z kremowym sosem Alfredo może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, czosnek, szałwia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to The Pasta House Company Fettuccine Alfredo – kremowy bogaty sos polany pastanem to prawdziwa rozkosz, Kremowy Pastan Alfredo, oraz Kremowy makaron Alfredo i krewetki.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szynkę, czerwoną paprykę i czosnek; gotować 3 minuty, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; mieszać w sosie Alfredo, szałwia, i pieprz. Gotować, stale mieszając, aż do całkowitego ogrzania.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania; odcedzić.
Dodaj makaron na patelni; wrzucić dobrze.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.