Makaron z jogurtowym Pesto
Makaron z jogurtowym Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 684 kalorie, 20g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ciasno liście bazylii, fusilli, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Makaron Pesto I Jogurt, Sałatka Z Makaronem Jogurtowym Pesto, oraz A Stonyfield Virtual Cooking Party: Garlicky krewetki na makaron ze szpinakiem jogurt Pesto.
Instrukcje
Połączyć czosnek, bazylia i orzechy w misce robota kuchennego lub blendera i proces, aż drobno posiekane, skrobanie w dół boki miski raz lub dwa razy. Przy włączonym silniku dodaj oliwę z oliwek powolnym, stałym strumieniem. Zeskrobać mieszaninę do małej miseczki i wymieszać z serem i jogurtem. Doprawić solą. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce do 3 dni, aż będzie gotowy do użycia.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i gotować makaron aż al dente. Rezerwa 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Odcedzić makaron i wrócić do garnka. Wrzuć pesto. Jeśli makaron wygląda zbyt sucho, dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, 1 łyżkę. na raz, aby zwilżyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.