Makaron z hot dogami
Hot Dog Macaroni Bake to amerykański przepis na 4 porcje. Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 461 kalorii , 15 g białka i 14 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką masło, musztardę, bułkę tartą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Z oceną łyżkową wynoszącą 40% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Hot Dog Bake z Muszlami , Hot Dog i Tater Bake oraz Hot Dog & Veggie Pasta Bake .
Instrukcje
Hot dogi przekrój wzdłuż na pół; pociąć na 1/2 cala. plasterki. Na dużej patelni smaż hot dogi na średnim ogniu. Zredukować ciepło.
Dodaj cebulę i masło; gotować, aż cebula będzie miękka. Wymieszaj makaron, zupę, wodę i musztardę.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 11 cali. x 7 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić.
Polecane wino: Riesling, Wino Różane, Gewurztraminer
Riesling, wino różowe i Gewurztraminer to świetny wybór na hot dogi. Gewürztraminer będzie świetny do podstawowego hot doga w stylu nowojorskim z musztardą i kiszoną kapustą. Dla psa w stylu Chicago z kwaśnymi piklami i ostrą papryką możesz wybrać chrupiącego Rieslinga. Bez względu na dodatki, wytrawne różowe prawie zawsze się sprawdzi. Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (półbutelkowy) z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (pół butelki)