Makaron z cielęciną, kiełbasą i borowikami Ragù
Makaron z cielęciną, kiełbasą i borowikami ragù może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście laurowe, borowiki, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczenie makaronu z kiełbasą i szpinakiem, Makaron z soczewicą i kiełbasą Ragu (Wegetariański), oraz Sos do makaronu domowej roboty-Ragu z pomidorem i kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 1 szklankę wody i grzybów do zagotowania w małym rondlu.
Odstawić na 15 minut. Przecedzić płyn przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem do miski. Grubo posiekać grzyby. Odstawić płyn i grzyby.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, marchew, 1/4 szklanki pietruszki i czosnek. Sauté aż warzywa będą miękkie, ale nie Brązowy, o 5 protokół. Popchnij warzywa na stronę patelni.
Dodać kiełbasę i gotować, aż brązowy, zrywając z tyłu widelca, o 4 protokół.
Dodać cielęcinę i smażyć na brązowo, o 5 protokół.
Dodaj wino. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, aż wino prawie odparuje, około 5 minut.
Dodaj 1 szklankę bulionu z kurczaka; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj reserved mushroom liquid. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn prawie się wchłonie, około 5 minut.
Przenieść mieszaninę do procesora. Używając około 4 włączników / wyłączników, przetwarzaj tylko do grubo posiekanego. Powrót mieszaniny do patelni.
Wymieszaj pomidory z sokami, liśćmi laurowymi, szałwią, nasionami kopru włoskiego i grzybami borowikowymi. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, rozbijając pomidory widelcem, dodając pozostały bulion z kurczaka 1/2 szklanki na raz i mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny. Doprawić solą i pieprzem. (Ragù można zrobić 2 dni wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled.)
Gotować makaron w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj sos do garnka z makaronem i przewiń na średnim ogniu.
Dodać makaron i wrzucić do połączenia.
Posypać serem i pozostałymi 2 łyżkami natki pietruszki.
* Suszone borowiki są dostępne na włoskich rynkach, sklepach z artykułami spożywczymi i wielu supermarketach.