Makaron z anchois, porzeczkami, koprem włoskim i orzeszkami pinii
Need a dairy free i pescatarian przystawka? Makaron z anchois, porzeczek, kopru włoskiego i orzeszków piniowych może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 2 fanów. Jeśli masz nitki szafranowe, bułkę tartą, porzeczki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Makaron z anchois, porzeczkami, koprem włoskim i orzeszkami pinii, Zakwas Semolinowy Z Koprem Włoskim, Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Makaron Z Koprem Włoskim, Sardynkami I Orzeszkami Piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj anchois; zacieru z tyłu widelca.
Dodaj cebulę, koper włoski i czerwoną paprykę. Sauté warzywa do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, orzeszki piniowe i porzeczki. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować 5 minut do mieszania smaków; doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Dodaj szafran do reserved liquid i wymieszaj do rozpuszczenia. Powrót makaron i szafran wody do garnka.
Dodać mieszankę pomidorową; wrzucić na małym ogniu, aż sos pokryje makaron.
Wymieszać w bułce tartej i przenieść do miski.
W przypadku świeżej bułki tartej zmielić kawałki skórki francuskiego chleba w procesorze na grube okruchy. Następnie toast na obramowanej blachy do pieczenia w piekarniku 177°, aż złoty, o 10 protokół.