Makaron sezamowo-orzechowy to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 14g tłuszczu i w sumie 400 kalorii. Za 77 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sok z limonki, olej sezamowy, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. 46 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 80%. Makaron Z Sezamem Orzechowym, Makaron Z Sezamem Orzechowym, oraz Sezamowy Makaron Orzechowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Umieść nasiona sezamu w foremce do ciasta i opiekaj w piekarniku na jasnozłoty kolor, 4 do 6 minut i odstaw na bok. W międzyczasie gotuj makaron do al dente. Nie rozgotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Odcedź, zachowując trochę skrobiowej wody z makaronu, opłucz i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
Umieść masło orzechowe w dużej miarce i mikrofalówce, aby zmiękło, 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z Indyka
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
2
W małej misce wymieszaj z sosem sojowym, octem, olejem rzepakowym, imbirem, miodem, Sriracha, olejem sezamowym i skórką z limonki oraz sokiem. W razie potrzeby rozcieńczyć skrobią wodą z makaronu, po 1 łyżce stołowej na raz. (Opatrunek powinien być gruby, ale nalewalny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sriracha
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami