Makaron Ricotta-Szpinak
Makaron Ricotta-szpinak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka szpinaku dla niemowląt, ząbki czosnku, skórka cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron ze szpinakiem i sosem Ricotta, Makaron Easy Szpinak Ricotta, oraz Zapiekany makaron ze szpinakiem i ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić w durszlaku nad miską; rezerwy 1/2 szklanki wody makaronu.
Połącz ricottę, 1 łyżeczkę skórki, 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj paprykę; smażyć 2 protokół.
Dodaj orzechy włoskie, 1/2 łyżeczka soli, i czosnek; smażyć 2 protokół. Wymieszać 1 łyżkę oleju i sok.
Dodaj makaron, woda z makaronu i szpinak; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie. W razie potrzeby wymieszać z masą ricotta i skórką.