Makaron Primavera z Sosem Sojowym
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezmlecznych, makaron Primavera z sosem sojowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 2 g tłuszczu i łącznie 159 kalorii. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i kup mleko sojowe, dynię, bazylię i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał znakomity wynik łyżką wynoszący 82%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj sos grzybowy Primavera do makaronu, makaron Primavera z sosem z pomidorów wiśniowych i Santa Fe Penne Primavera z sosem śmietanowym z kminkiem-Ancho Chile.
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie włóż szparagi i marchewkę do koszyka do gotowania na parze; umieścić w małym rondlu napełnionym wodą o pojemności 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować na parze przez 2 minuty.
Dodaj cukinię i dynię; przykryć i gotować na parze jeszcze 2-3 minuty lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie. Trzymaj się ciepło.
W małym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą i mleko sojowe, aż uzyskasz gładką masę. Wymieszaj sól, bazylię i oregano. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Odcedź makaron; wymieszać z warzywami i sosem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór do Pasta Primavera. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.