Makaron, Pancetta i groszek
Makaron, Pancettan i groszek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 762 kalorie, 30g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Mieszanka fettuccine, czosnek, pancetta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Groszek i Pancetta, Groszek & Pancetta, oraz Lubię groszek z pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać makaron i gotować do al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę wody makaronu.
W międzyczasie, saute pancetta w dużym rondlu na średnim ogniu, aż złoty i chrupiące, o 6 protokół.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. W tej samej patelni, podsmażyć cebulę, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać groszek i czosnek i saute przez 3 protokół. Wymieszać z parmezanem, makaronem i pancettą. Makaron zwilżyć wodą z makaronu. Wrzucić do włączenia, doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne, i podawać, posypane sokiem z cytryny.