Makaron muszkatołowy z wołowiną i pomidorami
Makaron muszkatołowy z wołowiną i pomidorami to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 494 kalorie, 26g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz paski wołowiny, papryka i cebula stir-fry, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Podobne przepisy to Makaron muszkatołowy z wołowiną i pomidorami, Garlicky Beef & Tomatoes with Pasta, oraz Wołowina z pomidorami, makaronem i sosem Chili.
Instrukcje
Makaron ugotować i odcedzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Tymczasem w 12-calowej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotować mrożone warzywa smażyć na oleju 3 minuty, często mieszając. Wymieszać z wołowiną. Gotować 5 do 6 minut, często mieszając, aż nie będzie różowy.
Wymieszaj pomidory, sól czosnkową i pieprz. Gotować od 2 do 3 minut, często mieszając i lekko rozbijając pomidory łyżką, aż mieszanina będzie gorąca. Wymieszać z makaronem. Gotować od 1 do 2 minut, ciągle mieszając, aż makaron będzie dobrze powlekany i gorący.