Makaron mieszany ziołowy z czerwoną papryką i fetą
Makaron mieszany ziołowy z czerwoną papryką i fetą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,52 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1229 kalorii, 46g białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz spaghettini, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makaron mieszany ziołowy z czerwoną papryką i fetą, Makaron Rotini z mieszaną papryką, oraz Feta Nadziewana Czerwona Papryka.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać paprykę i gotować, aż będzie krucho-miękka, często mieszając, o 3 protokół.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać wino; gotować do zmniejszenia o 1/3, o 2 protokół.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania. Zwróć makaron i zarezerwowany płyn do gotowania do garnka.
Dodaj mieszankę pieprzu, zioła i ser. Wrzucić delikatnie, ale dokładnie, aż ser zacznie się topić. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.