Makaron marchewkowy z serem
Marchewkowy makaron z serem to Wegetariańskie danie główne. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, ostry ser cheddar, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Makaron Marchewkowy Z Serem, oraz Makaron marchewkowy z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz marchew ze skórką i sokiem oraz 1/4 szklanki wody. Doprawić solą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu, aż marchewki są bardzo miękkie, o 30 protokół. Odrzuć skórkę.
Przenieść marchew i płyn do blendera i puree, aż będzie bardzo gładka.
Tymczasem w dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą gotuj makaron aż do al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania.
Powrót makaron do garnka.
Dodaj zarezerwowaną wodę i puree z marchwi i gotuj na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż makaron zostanie pokryty zagęszczonym sosem, około 5 minut. Wymieszać trzy czwarte sera i gotować, mieszając, aż bardzo kremowy, 2 do 3 minut dłużej. Wymieszać z estragonem i doprawić solą i białym pieprzem.
Makaron przełożyć do średniego naczynia do pieczenia i polać pozostałym serem.
Piec, aż ser topi się i lekko rumiane, o 20 protokół.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.