Makaron Jajeczny
Makaron jajeczny może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 273 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajka, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Podobne przepisy to Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem, Meksykańska Zapiekanka Z Jajkiem, oraz Boczek z jajkiem makaron z serem.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąki i sól.
Zrobić dobrze w środku suchych składników i dodać jajka.
Ubijaj je, stopniowo wyciągając mąkę z obręczy, aż mieszanina się połączy. (Będzie bardzo twardy; dodaj kilka kropli wody, jeśli wydaje się kruchy.)
Ciasto wyłożyć na deseczkę z kaszą manną. Pracuj dłońmi, aż będzie gładka, około 5 do 10 minut - powinien lekko odskoczyć, gdy szturchniesz go palcem.
Owinąć w folię i pozostawić na 1 godzinę (lub przechowywać w lodówce do jednego dnia).
Zagotować duży garnek osolonej wody.
Rozwałkować ciasto na desce z kaszy manny, aż będzie cienkie jak papier. Pokrój go w szerokie paski, o dowolnej szerokości.
Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę za punktem, gdy wznoszą się na górę, około 7 do 10 minut.