Makaron Grecki
Grecki makaron trwa około 30 minut od początku do końca. Za $2.21 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 4 porcje z 721 kalorii, 23G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś oregano, ser feta, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 50 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Sprawdza się jako niedrogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 95%, co jest wybitne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Makaron Grecki, Makaron Grecki, oraz Makaron Grecki.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Zanurz całe pomidory na krótko w wodzie, aż skóra zacznie się obierać.
Wyjmij łyżką cedzakową i umieść w zimnej wodzie.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj przez 8 do 10 minut lub do al dente; odcedzić.
Podczas gotowania makaronu obierz blanszowane pomidory i posiekaj.
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj czosnek i grzyby i smaż, aż grzyby zaczną rezygnować z soków. Dodaj pomidory i oregano i gotuj, aż pomidory będą miękkie.
Do podania makaron talerzowy polać gorącym sosem pomidorowym i posypać fetą i oliwkami.
Polecane wino: Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko
Moschofilero, Assyrtiko i Agiorgitiko to moje najlepsze typy dla języka greckiego. Jeśli masz ochotę pójść po grecku ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero to urocze białe wina do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełna czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Możesz spróbować monografii Gaia Moschofilero. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Gaja Monografia Moschofilero]()
Gaja Monografia Moschofilero
Winogrona do monografii Moschofilero pochodzą z winnic położonych w Arkadianplateaus w regionie Mantinia na Peloponezie,na wysokości 1500 stóp. W tym chłodnym klimacie Różowoskóry Moschofilero kwitnie, rozwijając intensywne, pikantne i kwiatowe aromaty ikwasowość.To żywe, wytrawne białe wino ma intensywnie kwiatowy i owocowy nos z nutą przyprawy rose petaland. Orzeźwiające wino o chrupiącej kwasowości i aromatycznym wykończeniu.Odgrywając swój charakterystyczny kwiatowy bukiet, to wino jest świetnym połączeniem owoców morza, kuchni Środkowo-Wschodniej i azjatyckiej lub w połączeniu ze świeżymi owocami lub deserami na bazie owoców.