Makaron Długowieczny
Makaron długowieczny to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej z orzeszków ziemnych, makaron jajeczny, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pięć strzępków makaronu długowiecznego na Nowy Rok od " Easy Asian Noodles, Makaron Długowieczny, oraz Makaron długowieczny z kurczakiem, imbirem i pieczarkami.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu.
Włożyć kiełki fasoli do sitka, spuścić do wrzącej wody i blanszować kiełki fasoli przez 10 sekund.
Usunąć sitko i spłukać kiełki w zimnej wodzie; dobrze spuścić.
Dodaj sól do wody w rondlu i doprowadzić go z powrotem do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Makaron dokładnie odsączyć w durszlaku i opłukać w zimnej wodzie; odcedzić. Spłucz ponownie, a następnie spuść, podnosząc je, aby oddzielić i osuszyć pasma.
W małej misce, połączyć rosół z kurczaka z sosem sojowym i olejem sezamowym, aby sos.
Ogrzać wok na dużym ogniu przez 45 sekund.
Dodać olej z orzeszków ziemnych i zawirować do pokrycia wok. Wymieszać imbir i gotować przez 10 sekund.
Dodać groszek śnieżny i smażyć na jasnozielony kolor, około 1 minuty.
Dodać kasztany wodne i smażyć przez 30 sekund.
Dodać kiełki fasoli i smażyć przez 1 minutę.
Sos wymieszać, dodać do woka i doprowadzić do wrzenia.
Dodać makaron i smażyć, aż wchłoną sos, o 1 1/2 protokół.
Makaron przełożyć na talerz i podawać od razu.