Makaron Bolognese Z Serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu Bolognese z serem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 536 kalorii, 32G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, mąkę, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasta Bolognese, Pasta Bolognese, oraz Pasta Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę, czosnek, marchewkę i seler podsmażyć na oliwie, aż zmiękną.
Dodać boczek i smażyć przez 3-4 minuty.
Dodać grzyby, smażyć przez 2 minuty, a następnie podsmażyć wołowinę na brązowo.
Dodać wino, pastę pomidorową, 3 łyżki wody, pomidory i gałązkę świeżego tymianku; doprowadzić do wrzenia; przykryć i dusić przez 30 minut.Rozgrzej piekarnik do 400 F; ugotuj makaron.W międzyczasie w rondlu umieść mleko, masło i mąkę; podgrzewaj delikatnie, ubijając, aż zgęstnieje.Wymieszać sery mozzarella i parmezan i doprawić.
Makaron odcedzić i wymieszać z sosem serowym. sos boloński i gotować szybko przez 2 minuty.Łyżka sosu do zapiekanki; top z mieszaniny makaronu i posypać pozostałym parmezanem.
Piec przez 25 minut lub do złotego koloru;
Udekorować bazylią i podawać na gorąco.