Maja Blanca con mais
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Maja Blanca con mais może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 455 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez SippitySup. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, opcjonalnie: z kokosa, mleka skondensowanego i kilku innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Maja Blanca, Maja Blancan Espesyal, oraz Maja Blanca (Pudding Kokosowy).
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzej mleko kokosowe, kukurydzę w puszkach i cukier na średnim ogniu, około 10 minut.
Dodaj skondensowane mleko i kontynuuj na średnim ogniu przez około pięć minut.
W misce wymieszaj pół na pół i skrobię kukurydzianą, aż będzie gładka.
Dodaj mieszankę skrobi kukurydzianej/mleka do rondla i gotuj przez kolejne 8-12 minut. Mieszanka powinna zagęszczać się powoli pod koniec czasu gotowania.
Zdjąć ogień i wlać do szklanego naczynia do pieczenia lub do oddzielnych szklanek. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie schłodzić na kilka godzin (lub na noc) w lodówce.
Przed podaniem udekoruj prażonym rozdrobnionym kokosem i/lub świeżą kukurydzą.