Mahimahi z sosem Herbed White-Wine

Mahimahi z Herbed sosem z białego wina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 33g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 7,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz butelkowany sok z małży, orzeszki piniowe, majeranek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mahimahi z sosem Herbed White-Wine, Dorsz w sosie cytrynowym z białego wina, oraz Herbed Fish z kremowym sosem z białego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu grzać orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelnią kilka razy, aż orzechy będą pachnące, około 1 minuty.
Dodaj sok z małży do rondla i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Dodać szalotkę, tymianek i majeranek, doprawić solą i pieprzem. Przykryć sosem i ogrzać.
Rozpal grilla. Filety rybne natrzeć oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grill na dużym ogniu, obracając raz, aż ładnie zwęglone i tylko gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Przenieś rybę na talerze.
Natkę pietruszki wymieszać z sosem winnym. Grubo posiekać prażone orzeszki piniowe. SOS polać rybą, posypać orzeszkami piniowymi i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris