Mahi-szaszłyki mahi z szynką, ananasem i imbirem-glazura sojowa

Mahi-szaszłyki mahi z szynką, ananasem i imbirem-glazura sojowa
Szaszłyki Mahi-mahi z szynką, ananasem i glazurą imbirowo-sojową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 799 kalorii, 43g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje $7.96 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz starą przyprawę bay, olej sezamowy, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szaszłyki Mahi Mahi z Jalapeño, Key Lime i ananasem, Grillowane Mahi Mahi W. miodowo-makadamia i ananasowo-imbirowe, oraz Szaszłyki Ananasowe Mahi Mahi dla podobnych receptur.

Składniki

1(może być lub przeglądać)five-spice powderfive-spice powder170Orzechy dowolne (posiekane)cienkie plastry szynki z Czarnego Lasu (około , pokrojone w paski tak szerokie jak kostki rybnecienkie plastry szynki z Czarnego Lasu (około , pokrojone w paski tak szerokie jak kostki rybne1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża miętaPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża mięta11-calowy kawałek świeżego korzenia imbiru, obrany i starty1-calowy kawałek świeżego korzenia imbiru, obrany i starty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Starta skórka z limonki i sok z 2 limonekStarta skórka z limonki i sok z 2 limonek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzechy makadamia, posiekaneorzechy makadamia, posiekane680Orzechy dowolne (posiekane)filet mahi-Mahi o grubości 3/4-1 cala, pokrojony na 20 kawałkówfilet mahi-Mahi o grubości 3/4-1 cala, pokrojony na 20 kawałków11 funt cukinii,Przyprawa Old BayPrzyprawa Old Bay1świeży ananas, obrany, ćwiartowany wzdłuż i pokrojony na 16 kawałkówświeży ananas, obrany, ćwiartowany wzdłuż i pokrojony na 16 kawałków1małeczerwona cebula, pokrojona na kawałki wielkości kęsaczerwona cebula, pokrojona na kawałki wielkości kęsa2szalotki, pokrojone pod kątemszalotki, pokrojone pod kątem1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiTamari (ciemny sos sojowy)Tamari (ciemny sos sojowy)5Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do szczotkowaniaOlej roślinny do szczotkowania

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia23
Magazyn