Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem
Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem wymagają około 15 minut od początku do końca. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,69 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 26g białka, oraz 1g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz Mahi-Mahi filety, sok z cytryny, zakupione pico de gallo, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem, Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem, oraz Grillowane Mahi Mahi w/ Olive & Shallot Tapenade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Przynieś 1 szklankę plus 2 łyżki wody do wrzenia w ciężkich średniachaucepan. Wymieszać z kuskusem i 1/2 łyżeczki soli.
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić do wchłonięcia wody, a kuskus zmięknie, około 10 minut.
W międzyczasie wymieszaj tapenadę, sok z cytryny, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki grubej masy w małej misce do wymieszania.
Przenieść 31 / 2 łyżki mieszanki tapenade do innej małej miski i rezerwy na kuskus.
Wątek kawałki ryb na 4 metalowe szaszłyki; ułóż na brojlerze tacy.
Posmaruj rybę po obu stronach pozostałą mieszanką tapenady.Broil ryby aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.
Puszysty kuskus widelcem. Delikatnie wymieszajzawieszoną mieszaninę tapenady. Wymieszać z pico degallo lub podawać razem. Kopiec kuskus talerze. Na wierzchu szaszłyki rybne.
W porcji: kalorie 319g, tłuszcz całkowity 4G (1G nasycony), Cholesterol 82mg, sód 833mg, węglowodany 42g, błonnik 2G, białko 26g
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.