Magazyn Food & Wine ' s chrupiący pieczony koper włoski
Chrupiący pieczony koper włoski magazynu Food & Wine może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szalotkę, panko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 41 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Magazyn Food & Wine maślany Squash, Ciasto karmelowe z chrupiącą polewą ryżową magazynu Food & Wine, oraz Chrupiący Pieczony Koper Włoski.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. Na 2 dużych blachach do pieczenia skropić koper włoski 1/2 szklanki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Piec przez 45 minut, aż zmiękną.
Na patelni, toast panko na umiarkowanym ogniu, aż złoty, 3 protokół.
Przełożyć do miski, wymieszać z serem i mąką.
W tej samej patelni, roztopić masło.
Dodać czosnek, szalotki i tymianek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż czosnek zmięknie, 5 protokół; dodać do panko. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki oleju i pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Rozłóż połowę kopru włoskiego w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Wlać wino na koper włoski, a następnie posypać połowę panko na wierzchu. Powtórz z pozostałym koprem włoskim i panko. Przykryć i piec 20 minut, następnie zdjąć folię i piec 10 minut dłużej, aż polewa jest rumiane i chrupiące.
Zapiekankę można zapakować w folię i zamrozić do tygodnia.
Naczynie owinięte folią pieczemy prosto z zamrażarki przez 25 minut, następnie zdejmujemy folię i pieczemy przez 15 minut dłużej.