Małże Oreganata
Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 118 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, oliwę z oliwek, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Małże Oreganata, Małże Oreganata, oraz Małże Oreganata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek ugotować w oleju w głębokim 4-do 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż czosnek będzie pachnący, około 1 minuty. Wymieszać pomidory i 1 łyżkę oregano i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory się rozpadną, 4 do 5 minut. Doprawić pieprzem.
Dodaj małże, dobrze mieszając, aby pokryć, następnie szczelnie przykryć garnek i zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego. Gotować, mieszając raz, aż małże otwarte, 5 do 7 protokół. (Należy wyrzucić małże, które nie zostały otwarte po 7 minutach.)
Podczas gdy małże są gotowania, wrzucić razem bułkę tartą, Skórka, i pozostałe łyżki oregano. Małże i soki podzielić na 8 płytkich misek, a następnie posypać bułką tartą.
* Można użyć większych Małży o twardej łusce, takich jak littlenecks (od 2 do 2 1/2 cala średnicy), ale czas gotowania zwiększy się do 8 do 10 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.