Lucjan miodowo-Limonkowy dla dwojga
Przepis na Lucjan miodowo-Limonkowy dla dwojga można zrobić w około 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 2G tłuszczu i w sumie 441 kalorii. Za 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i podnieś filet z Lucjana, miód, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lucjan Miodowo-Limonkowy, Lucjan czerwony z kolendrą, czosnkiem i limonką, oraz Lucjan czerwony en Papillote z winegretem z kolendry i limonki.
Instrukcje
W małej misce połącz sok z limonki i miód.
Wlej 1/2 szklanki do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj rybę. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Umieść pozostałą mieszaninę w małym rondlu; odstawić.
Odcedź rybę i wyrzuć marynatę.
Posyp filety chili w proszku; umieść na wysmarowanej tłuszczem patelni brojlerów.
Broil 4-6 w. od ciepła przez 12-15 minut lub do momentu, gdy ryby łatwo płatki widelcem. W międzyczasie zagotuj zarezerwowaną mieszankę soku z limonki. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia, aż zmniejszy się o połowę. Łyżka na filety.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy Dla Red Snapper. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest Winnica Le Cadeau Rocheux Pinot Noir. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 49 dolarów.
Le Cadeau Vineyard Rocheux Pinot Noir