Lody z białej czekolady i malin
Biała czekolada i lody malinowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Ten przepis służy 12. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, sól, mleko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 30%. Spróbuj Lody Malinowe Z Białej Czekolady, Tort Z Kremem Malinowo-Białym Czekoladowym, oraz Lody Z Białej Czekolady Maliny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko, cukier, fasolę waniliową i nasiona, i sól w rondlu na średnim ogniu, aż się ogrzeje, o 5 protokół.
Żółtka i około 1 szklanki ciepłego mleka ubić w misce, wymieszać w rondlu. Nadal gotować i mieszać, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki, 5 do 7 protokół.
Usuń fasolę wanilii. Wymieszać białe kawałki czekolady w kremie do rozpuszczenia.
Wlać krem do dużej miski i wymieszać z mocną śmietaną i ekstraktem waniliowym. Przykryć i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Schłodzoną mieszankę wlać do automatu do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta, aż osiągnie konsystencję "Soft-serve".
Podgrzewaj Maliny w rondlu na średnim ogniu, aż maliny zaczną się rozpadać, 7 do 10 minut. Maliny przecisnąć przez sito nad miską, aby usunąć nasiona; wyrzucić nasiona.
Delikatnie mieszaj Maliny w miękkich lodach, tworząc wstążki malin.
Przenieść lody do jedno-lub dwuwarstwowego plastikowego pojemnika z pokrywką; przykryć powierzchnię folią i uszczelką. Aby uzyskać najlepsze wyniki, lody powinny dojrzewać w zamrażarce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.