Lody Truskawkowe
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Lody truskawkowe mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Dzień Matki. Jeśli masz niegazowaną wodę, truskawki, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody Truskawkowe, Lody Truskawkowe, oraz Lody Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym ciężkim rondlu podgrzać cukier i wodę na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Chłodny syrop.
Truskawki przyciąć i przecier w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Przełożyć 2 szklanki przecieru do miski, pozostając do innego użycia i wymieszać z syropem i sokiem z cytryny. Schłodzić mieszankę truskawkową do ostygnięcia i do 1 dnia.
Wymieszać z białkiem jajka i zamrozić w maszynie do lodów.
Lody podawać natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce, aby utwardzić nie dłużej niż 3 godziny.