Lody Po Francusku
Lody w stylu francuskim mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 51 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciężką śmietanę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Lody Waniliowe, Po Francusku, Lody waniliowe (French custard style), oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw średnią miskę w dużej misce z lodowatą wodą. W innej średniej misce, ubić żółtka z 1/2 szklanki cukru, aż blednie, o 3 protokół.
W średnim rondlu połączyć śmietanę, mleko, sól i pozostałą 1/4 szklanki cukru i doprowadzić do duszenia, ubijając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Rozgrzaną śmietanę ubić cienkim strumieniem na ubitych żółtkach.
Przenieść mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż krem jest wystarczająco gęsty, aby lekko pokryć tylną część łyżki, o 4 protokół; nie pozwól mu się zagotować.
Wlać krem przez sitko o drobnych oczkach do średniej miski w lodowatej wodzie.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, często mieszając. Przechowywać w lodówce krem do bardzo zimnego, co najmniej 1 godzinę.
Wlać krem do maszyny do lodów z aromatami, jeśli używasz, i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść zamrożony krem do plastikowego pojemnika, przykryć i zamrozić do twardego, co najmniej 3 godzin.