Lody o smaku kantalupa
Cantaloupe Ice Pops wymaga około 10 minut od początku do końca. Za 18 centów za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 35 kalorii . Jest ono dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką kantalupa, miętę, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoovo-wegetariańskiej i przyjaznej dla FODMAP . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 46% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Green Monster Ice Pops , Tropical Ice Pops i Vegan Mango Chia seed Mango Coconut Ice Pops .
Instrukcje
W blenderze lub malakserze wymieszaj pierwsze pięć składników; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać 1/4 szklanki do każdej szklanki lub foremki; włożyć patyczki do lodów. Zamrozić do momentu stwardnienia.