Lody Miętowe W Czekoladzie
Lody miętowe w czekoladzie wymagają ok. 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Przynosi ci to Epikurious. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 173 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka dobrej jakości słodko-gorzkiej czekolady, cukier, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Miętowo - truflowa Terryna lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi, Czekoladowe Paszteciki Miętowe, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi.
Instrukcje
Zmiksuj śmietanę, mleko i miętę w blenderze, aż drobno posiekasz minutest.
Doprowadzić mieszaninę śmietany do wrzenia w ciężkim średnim rondlu, a następnie odstawić na ciepło 5 minut.
Ubijamy żółtka i cukier, następnie powoli dodajemy śmietanę, ubijając do połączenia. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łopatką, aż krem zgęstnieje lekko i rejestruje 79° na termometrze natychmiastowego odczytu (nie pozwól gotować).
Natychmiast odcedzić krem przez sito o drobnych oczkach ustawione na metalowej misce, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Szybko schłodzić krem ustawiając miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, o 20 protokół.
Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Lekko olej terrine, następnie linia długie boki i dół z arkuszem pergaminu, pozostawiając co najmniej 2 cale zwis z każdej strony.
Zapakuj terrynę z lodami, wygładzając górną część szpatułką, a następnie przykryj pergaminowym zwisem. Zamrozić do całkowitego twardości, co najmniej 3 godziny. polewaj czekoladę podczas zamrażania terryny: czekoladę drobno posiekaj (najlepiej w robocie kuchennym).
W małym ciężkim rondlu zagotować wodę, śmietanę, cukier i kakao, ubijając do rozpuszczenia cukru.
Zdjąć z ognia i wymieszać z crème de menthe i czekoladą, mieszając delikatnie trzepaczką, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Schłodzić do temperatury pokojowej (czekolada powinna być nadal płynna; nie schładzać), około 20 minut.
Umieścić 12-przez 9-calowy kawałek pergaminu na małej blasze do pieczenia (Jeśli za pomocą innych niż 12 - przez 2 - przez 2-calowy terrine, dostosować wymiary pergaminu odpowiednio), trzymając go z odrobinami czekolady pod każdym rogu.
Rozprowadź czekoladę równomiernie na pergaminie z oczyszczoną szpatułką przesuniętą, pozostawiając 1/2-calową granicę ze wszystkich stron. Chill na blasze do zestawu, o 1 godzinę.
Wyjąć terrine z zamrażarki i otworzyć klapy pergaminu. Uruchom gorący nóż wzdłuż krótkich boków, aby poluzować, a następnie odwróć terrine na arkusz folii.
Usunąć pleśń i wyrzucić pergamin.
Wyjmij terrynę z folii i ułóż wzdłuż jej boku na czekoladzie tak, aby dno lodów było 1 1/2 cala od długiej krawędzi czekolady.
Zwinąć lody szczelnie w powłokę (jeszcze na pergaminie), aż krawędzie czekolady się spotkają, a następnie przycisnąć tak, aby nadmiar czekolady i pergamin stały jak szew (później go zetniesz).
Natychmiast zamrozić terrinę, aż czekolada będzie jędrna, co najmniej 1 godzinę. Zaczynając od szwu, obrać pergamin z obu stron terryny. Wykończenia nadmiar czekolady ze szwu z nożycami kuchennymi i wykończenia otwarte kończy się nożem. Odwróć terrynę na talerz i obrać pergamin z góry.
* Lody można zrobić 2 dni wcześniej.* Terrine można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryj folią, gdy czekolada będzie jędrna.
Odstawić na 5 do 10 minut przed krojeniem.