Lody Miętowe W Czekoladzie

Lody Miętowe W Czekoladzie
Lody miętowe w czekoladzie wymagają ok. 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Przynosi ci to Epikurious. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 173 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka dobrej jakości słodko-gorzkiej czekolady, cukier, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Miętowo - truflowa Terryna lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi, Czekoladowe Paszteciki Miętowe, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi.

Instrukcje

1
Zmiksuj śmietanę, mleko i miętę w blenderze, aż drobno posiekasz minutest.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Doprowadzić mieszaninę śmietany do wrzenia w ciężkim średnim rondlu, a następnie odstawić na ciepło 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubijamy żółtka i cukier, następnie powoli dodajemy śmietanę, ubijając do połączenia. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łopatką, aż krem zgęstnieje lekko i rejestruje 79° na termometrze natychmiastowego odczytu (nie pozwól gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
4
Natychmiast odcedzić krem przez sito o drobnych oczkach ustawione na metalowej misce, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Szybko schłodzić krem ustawiając miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Lekko olej terrine, następnie linia długie boki i dół z arkuszem pergaminu, pozostawiając co najmniej 2 cale zwis z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
7
Zapakuj terrynę z lodami, wygładzając górną część szpatułką, a następnie przykryj pergaminowym zwisem. Zamrozić do całkowitego twardości, co najmniej 3 godziny. polewaj czekoladę podczas zamrażania terryny: czekoladę drobno posiekaj (najlepiej w robocie kuchennym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora MigdałowaKora Migdałowa
CzekoladaCzekolada
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
8
W małym ciężkim rondlu zagotować wodę, śmietanę, cukier i kakao, ubijając do rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia i wymieszać z crème de menthe i czekoladą, mieszając delikatnie trzepaczką, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Schłodzić do temperatury pokojowej (czekolada powinna być nadal płynna; nie schładzać), około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme De MentheCreme De Menthe
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Umieścić 12-przez 9-calowy kawałek pergaminu na małej blasze do pieczenia (Jeśli za pomocą innych niż 12 - przez 2 - przez 2-calowy terrine, dostosować wymiary pergaminu odpowiednio), trzymając go z odrobinami czekolady pod każdym rogu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Rozprowadź czekoladę równomiernie na pergaminie z oczyszczoną szpatułką przesuniętą, pozostawiając 1/2-calową granicę ze wszystkich stron. Chill na blasze do zestawu, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
Wyjąć terrine z zamrażarki i otworzyć klapy pergaminu. Uruchom gorący nóż wzdłuż krótkich boków, aby poluzować, a następnie odwróć terrine na arkusz folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
2
Usunąć pleśń i wyrzucić pergamin.
3
Wyjmij terrynę z folii i ułóż wzdłuż jej boku na czekoladzie tak, aby dno lodów było 1 1/2 cala od długiej krawędzi czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LodyLody
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Zwinąć lody szczelnie w powłokę (jeszcze na pergaminie), aż krawędzie czekolady się spotkają, a następnie przycisnąć tak, aby nadmiar czekolady i pergamin stały jak szew (później go zetniesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LodyLody
RolkaRolka
5
Natychmiast zamrozić terrinę, aż czekolada będzie jędrna, co najmniej 1 godzinę. Zaczynając od szwu, obrać pergamin z obu stron terryny. Wykończenia nadmiar czekolady ze szwu z nożycami kuchennymi i wykończenia otwarte kończy się nożem. Odwróć terrynę na talerz i obrać pergamin z góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Lody można zrobić 2 dni wcześniej.* Terrine można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryj folią, gdy czekolada będzie jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LodyLody
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Odstawić na 5 do 10 minut przed krojeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn