Lody Konik Polny
Lody konik polny to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 92g tłuszczu, oraz w sumie 1368 kalorii. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz chipsy czekoladowe, mleko, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Lodami Z Konikiem Polnym, Ciasto Z Lodami Z Konikiem Polnym, oraz Grasshopper Ice Cream Sandwich dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić sitko nad dużą miską żaroodporną; odstawić.
Połączyć śmietanę, mleko i cukier w średnim rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 5 protokół.W międzyczasie żółtka ubić w dużej misce, aż staną się pieniste i jasne, około 3 minut.
Śmietanę wyjąć z ognia i powoli wlać około 1 szklanki do żółtek, stale ubijając.
Wlać mieszankę śmietanowo-jajkową z powrotem do patelni i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina lekko zgęstnieje i pokryje tylną część łyżki, około 3 do 5 minut. (Gdy narysujesz palcem łyżkę, powinna ona zrobić znak przez krem, który nie powinien wrócić do siebie.)
Wlać mieszaninę przez sitko do miski i wyrzucić zawartość Sitka. Wymieszaj ekstrakt mięty i barwnik spożywczy. Naciśnij arkusz folii bezpośrednio na powierzchnię kremu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce do całkowitego schłodzenia, co najmniej 4 godziny.Schłodzoną bazę lodową zamrozić w automacie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Fold brownies i czekolady do gotowych lodów, gdy jest jeszcze w misce Maszyny do lodów.
Podawać natychmiast do miękkich lodów, lub przenieść lody do hermetycznego pojemnika i zamrozić do stałej. Pozostawić lody w temperaturze pokojowej przez 15 minut przed podaniem, jeśli są zamrożone.