Lody kawowe i Meksykańskie Lody czekoladowe z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla

Przepis lody kawowe i Meksykańskie Lody czekoladowe z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla mogą zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 724 kalorie, 10g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz tortille z mąki, cukier, natychmiastowe espresso w proszku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chipsy Tortilla cynamonowo-cukrowe z salsą ananasową, Klonowo-orzechowe lody z cynamonowymi chipsami, oraz Tort kawowy cynamonowo-cukrowy brązowy z polewą z serem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij śmietanę, 1/4 szklanki gorącej wody i proszek espresso w ciężkim małym rondlu do wymieszania. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się roztopi i będzie gładka. Wymieszać z cynamonem. (Sos można zrobić 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Podgrzać sos na małym ogniu, aż do wylewania przed użyciem.)
Wymieszać masło, cukier i cynamon w małej misce, aby wymieszać.
Masło rozprowadzić równomiernie na tortillach.
Każdą tortillę pokroić na 8 klinów.
Umieść kliny na 2 blasze do pieczenia, masłem do góry, odstępy od siebie. (Można przygotować 8 godzin wcześniej. Przykryć folią; odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec tortille odkryte, aż chrupiące, dmuchane, i złoty, o 8 protokół.
W każdej z 8 szklanek deserowych umieść dużą gałkę lodów.
Polać ciepłym sosem czekoladowym. Podstaw 4 chipsy tortilla w każdej szklance.
W razie potrzeby udekorować gałązkami mięty i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.