Lody Kawowe
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego repertuaru, lody kawowe mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1156 kalorii, 16G białka, oraz 83g tłuszczu każdy. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 707 fanów. Sprawdza się jako dość niedrogi deser dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mieloną kawę, ziarna kawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Lody kawowe (Affogato Semifreddo Coviglia), Domowe lody kawowe i szansa na wygraną ekspres do kawy Keurig + roczna podaż międzynarodowej rozkoszy, oraz Lody Kawowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Mleko z cukrem, ziarnami kawy, solą i śmietaną:
Podgrzać mleko, cukier, całe ziarna kawy, sól i 1/2 szklanki śmietany w średnim rondlu, aż będzie dość ciepły i parny, ale nie wrzenia. Gdy mieszanina jest ciepła, przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić strome w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Pozostałą śmietanę przełożyć do miski nad lodową kąpielą z sitkiem:
Pozostałą szklankę śmietany wlać do średniej wielkości metalowej miski, ustawionej na lodzie nad większą miską. Ustaw sitko z siatki na górze misek. Odstawić.
Żółtka jaj temperować: podgrzać mieszankę mleka i kawy na średnim ogniu, aż znów będzie gorąca i Parna (nie gotuje się!). W osobnej misce ubijamy żółtka. Powoli wlej podgrzane mleko i mieszankę kawy do żółtek, stale ubijając, aby żółtka były hartowane przez ciepłe mleko, ale nie gotowane przez nie. Rozgrzane żółtka zeskrobać z powrotem do rondla.
Podgrzej mieszankę kawy z mleka jajecznego, aż zgęstnieje: mieszaj mieszankę kremu stale na średnim ogniu za pomocą żaroodpornej, płaskiej szpatułki, skrobając dno podczas mieszania, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje szpatułkę, aby można było poprowadzić palcem po powłoce i nie uruchomić powłoki. Może to potrwać około 10 minut.
Krem przelać przez sitko i wymieszać z kremem. Naciśnij ziarna kawy w sitku, aby wydobyć jak najwięcej smaku kawy, jak to możliwe. Następnie odrzuć fasolę.
Wymieszać z wanilią i drobno zmieloną kawą i wymieszać do ostygnięcia.
Schłodzić i przetworzyć w maszynie do lodów: dokładnie schłodzić mieszaninę w lodówce, a następnie zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.