Lody Karmelowe Solone
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Solone lody karmelowe mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1579 kalorii, 18g białka, oraz 109G tłuszczu. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, śmietanę, łuszczącą się sól morską, taką jak maldon, i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Solone karmelowe Patelnie czekoladowe brownie z lodami karmelowymi, No-ice-Maker Solony Karmel, Bourbon, masło orzechowe i czekoladowe kawałki lodów, oraz Lody Karmelowe Solone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepła 1 szklanka cukru w suchej 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając widelcem do podgrzewania cukru równomiernie, aż zacznie się topić, a następnie zatrzymać mieszanie i gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu tak cukier topi się równomiernie, aż będzie ciemny bursztyn.
Dodaj 1 1/4 szklanki śmietany (mieszanina rozpryska) i gotuj, mieszając, aż cały karmel się rozpuści.
Przełożyć do miski i wymieszać z solą morską i wanilią. Schłodzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie przynieś mleko, pozostałą szklankę śmietany i pozostałą 1/4 szklanki cukru do wrzenia w małym ciężkim rondlu, od czasu do czasu mieszając.
Lekko ubić jajka w średniej misce, a następnie dodać połowę gorącej mieszanki mleka w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Wlać z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż krem pokryje tył łyżki i zarejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu (nie pozwól gotować).
Krem przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, a następnie wymieszać schłodzony karmel.
Chill custard, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo zimno, 3 do 6 godzin.Zamrozić krem w maszynie do lodów (nadal będzie dość miękki), a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce, aby wzmocnić.
Lody utrzymuje 1 tydzień.