Lody Jeżynowe
Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 929 kalorii, 16G białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jeśli masz pod ręką jeżyny, jajka, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Blue Velvet, BlackBerry Curd i Blackberry Lemon Cream Cheese Cupcakes, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w dużym holenderskim piekarniku.
Trzepaczka w pół na pół. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, na średnim ogniu.
Powoli ubij około 4 szklanki gorącej mieszanki do ubitego jajka.
Do pozostałej gorącej mieszaniny dodać mieszaninę jajeczną, stale ubijając, aż mieszanina osiągnie 16
(Natychmiast wyjmij go z ognia, aby zapobiec zwilżaniu.)
Niech ostygnie całkowicie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać wanilią; schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Połączyć jeżyny i 1 1/2 szklanki cukru w osobnej misce; dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić 8 godzin, mieszając od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Mieszaj mieszaninę jagodową w mieszaninę kremu.
Wlać do pojemnika 4-quart Maszyny do lodów. Zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta; jeśli jest to zalecane, zapakować zamrażarkę z dodatkowym lodem i solą kamienną i odstawić na 1 godzinę przed podaniem. Miarka do miski; udekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: aby przyspieszyć chłodzenie mieszaniny kremu, częściowo wypełnić zlew z lodowatą wodą, aby zbliżyć się do połowy boków holenderskiego piekarnika.
Niech pan pozostanie w łaźni z wodą lodową, często mieszając do temperatury pokojowej; schłodzić.