Lody czekoladowo-migdałowe

Lody czekoladowo-migdałowe
Lody czekoladowo-migdałowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,47 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 772 kalorie, 12 g białka i 52 g tłuszczu na porcję. Jest idealny na lato. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką posiekane migdały, ekstrakt waniliowy, gęstą śmietankę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują lody czekoladowo-migdałowe bez gotowania, lody czekoladowo-migdałowe z kokosem i lody czekoladowo-wiśniowo-migdałowe.

Instrukcje

1
W małej misce zalej żelatynę zimną wodą; odstawić na co najmniej 2 minuty. W dużym, ciężkim rondlu podgrzej mleko, cukier i sól, aż wokół boków garnka utworzą się bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wbij niewielką ilość gorącej mieszanki do jajek. Całość przełóż ponownie na patelnię, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje grzbiet łyżki.
4
Zdjąć z ognia. Mieszaj mieszaninę żelatyny aż do rozpuszczenia; wymieszać z czekoladą, aż się połączy. Szybko ostudź, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; mieszać przez 2 minuty. Wymieszaj śmietanę i wanilię. Dociśnij plastikową folię do powierzchni kremu. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Napełnij cylinder zamrażarki lodów do dwóch trzecich; zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Pozostałą mieszaninę przechowuj w lodówce, aż będzie gotowa do zamrożenia. Gdy lody zamrożą się, dodaj migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
6
Przenieść do pojemnika do zamrażania; zamrozić na 2-4 godziny przed podaniem.

Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), 5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Moscato, Moscato Dasti

W kategorii Lody najczęściej wybieram śmietankowe sherry, napoje alkoholowe i kategorię produktów spożywczych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn