Lody czekoladowe z piankami
Czekoladowe lody z piankami to przepis bezglutenowy na 12 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 308 kalorii . Za 63 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kremu piankowego, bitej śmietany, gęstej śmietany kremówki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się dobrze jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy obejmują : Babeczki czekoladowo-orzechowe z bananem i lukrem z pianek marshmallow , Ciasteczka marshmallow Bournvita i BEZMLECZNE BABECZKI KAKAOWE Z NADZIENIEM Z MASŁA ORZECHOWEGO I LUKREM Z PIANEK MARSHMALOW .
Instrukcje
W dużej misce ubij śmietanę, mleko, syrop czekoladowy i wanilię, aż utworzą się miękkie szczyty.
Przenieś do kwadratowej formy o wymiarach 9 cali. Przykryj i zamroź na co najmniej 4 godziny.
W każdym z 12 deserowych naczyń umieść 3 łyżki mrożonej mieszanki i 1 łyżkę kremu marshmallow; powtórz warstwy. Na wierzch każdej z nich nałóż skąpą łyżkę bitej śmietany, 1 łyżeczkę migdałów i wiśnię.