Lody czekoladowe
Lody czekoladowe wymagają około 8 godzin i 18 minut od początku do końca. Ten deser ma 1100 kalorii , 20 g białka i 71 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bezglutenowy i laktoowowegetariański jest przeznaczony dla 3 osób i kosztuje 2,23 USD za porcję . Będzie hitem na Twoim letnim wydarzeniu. Ten przepis z Foodnetwork ma 199 fanów. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, pół na pół, cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również How to Make Ice Cream Without a Ice Cream Machine , Creamy egg-less chocolate ice cream with chocolate chip cookies i Bittersweet Chocolate Ice Cream .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wsyp kakao i 1 szklankę śmietanki half-and-half do średniej wielkości rondla i zagotuj na średnim ogniu, aż się połączą.
Dodaj pozostałą połowę i pół oraz śmietanę kremówkę. Doprowadź mieszankę do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, i zdejmij z ognia.
W średniej misce ubij żółtka jaj, aż staną się jaśniejsze. Stopniowo dodawaj cukier i ubijaj, aby połączyć. Stopniowo dodawaj małe porcje mieszanki śmietankowej do jajek i cukru, aż dodasz około 1/3 mieszanki śmietankowej.
Wlej resztę i wlej całą mieszankę z powrotem do rondla i postaw na małym ogniu. Kontynuuj gotowanie, często mieszając, aż mieszanka lekko zgęstnieje i będzie oblepiać tył łyżki i osiągnie temperaturę 170 do 175 stopni Fahrenheita.
Wlać mieszankę do pojemnika i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Wymieszać z ekstraktem waniliowym.
Włóż mieszankę do lodówki i gdy będzie na tyle chłodna, że na pokrywce nie będzie się gromadziła para wodna, przykryj ją i odstaw na 4 do 8 godzin lub do momentu, aż temperatura osiągnie 40 stopni Fahrenheita lub mniej.
Wlać do maszyny do lodów i przetwarzać zgodnie z instrukcją producenta. Powinno to zająć około 25 do 35 minut.
Podawać od razu jako lody miękkie lub zamrozić na kolejne 3–4 godziny, aby lody stwardniały.