Lobster Américaine

Lobster Américaine
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Homar może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.37 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, krewetki, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, oraz Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować homary, zanurz ciężki nóż szefa kuchni w każdej głowie tuż nad oczami, upewniając się, że nóż przechodzi przez głowę. Pociągnij nóż ruchem w dół między oczami. Odkręć pazury tam, gdzie łączą się z ciałami; odłóż pazury na bok. Odkręć ogony od ciał. Rezerwowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Umieść ogony na desce do krojenia; naciśnij, aby spłaszczyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Przeciąć na pół wzdłuż.
4
Usuń żyłę, która biegnie w dół środka każdego ogona. Przykryć i schłodzić ogony.
5
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj pazury do wrzącej wody; gotuj 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Zdjąć pazury z patelni i ostudzić. Oddziel kostki od pazurów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usuń mięso z kostek i pazurów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
9
Aby przygotować sos, podgrzej olej rzepakowy w dużym, płytkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodać ciała homara do patelni; gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj szalotki i czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
12
Dodaj ziarna pieprzu i koncentrat pomidorowy; zmniejszyć ogień do średniej i gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszaj brandy i wermut; gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PieprzPieprz
WermutWermut
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
13
Dodaj 2 filiżanki krewetki akcji; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
14
Dodać śmietanę, bazylia i estragon; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito nad miską. Wyrzucić ciała stałe. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i zmielonego białego pieprzu. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Biały PieprzMielony Biały Pieprz
EstragonEstragon
BazyliaBazylia
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Aby przygotować beurre mont, przynieś 2 łyżki wody na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
17
Dodawać masło, 1 łyżkę na raz, ciągle mieszając trzepaczką, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
18
Pozostałą 1/4 łyżeczki soli posypać ogonami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
19
Pędzel 3 łyżki beurre mont nad ogonami. Ułóż ogony w naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
20
Piec w 350 przez 10 minut lub do końca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
21
Dodać pazur i golonka mięso do pozostałych beurre mont; gotować na małym ogniu, aż dokładnie ogrzane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
22
Wyjąć mięso ogonowe z muszli; umieścić po jednym kawałku mięsa ogonowego w każdej z 4 płytkich misek. Mięso golonka i pazura podzielić równomiernie między porcje, a pozostałą beurre mont wyrzucić. Łyżka 1/2 szklanki sosu na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn