Linzer Tarta
Tarta Linzer może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis serwuje 12 i kosztuje 74 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 304 kalorii, 3G białka, oraz 10g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś skórkę z cytryny, mielony cynamon, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Linzer Augen (Linzer Eyes Aka Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Triple Berry Linzer Tarta, oraz Linzer Bar dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce posmaruj masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj jajko i skórkę z cytryny; dobrze wymieszaj.
Umieść migdały w blenderze, przykryj i przetwarzaj do zmielenia.
Połącz migdały, mąkę, cynamon i sól; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki, aż dobrze się połączą.
Usuń 1/3 szklanki ciasta.
Zwiń między dwoma arkuszami woskowanego papieru do 1/8 cala. grubość. Zamrażać przez 8-10 minut lub do stwardnienia.
Wciśnij pozostałe ciasto równomiernie na spód i do góry boki nie natłuszczonego 11-calowego. karbowana tarta z wyjmowanym dnem.
Rozłóż przetwory malinowe na skórce.
Usuń pozostałe ciasto z zamrażarka; za pomocą małych foremek do ciastek Wytnij pożądane kształty.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie będzie musujące. Ostudzić przez 10 minut. Poluzuj boki patelni. Ostudzić całkowicie na ruszcie.