Linguine z tuńczykiem Puttanesca
Linguine z tuńczykiem Puttanesca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,36 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 25g białka, oraz 14g tłuszczu. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, tuńczyk albacore, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest znakomite. Spróbuj Linguine Puttanesca z tuńczykiem, Linguine z tuńczykiem Puttanesca, oraz Linguine Puttanesca Z Ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj linguine i gotować do al dente.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować, mieszając, aż lekko tosty, 1 do 2 protokół.
Dodać kapary i oliwki i smażyć jeszcze 2 minuty. Zmiażdżyć pomidory na patelni rękami i rezerwy soki. Gotować, aż pomidory są lekko suche, o 2 protokół.
Dodaj zarezerwowane soki pomidorowe, bazylia, i sól do smaku i gotować, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 protokół.
Tuńczyka dodać z oliwą, rozbijając widelcem i doprawić solą.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania, i zwrócić go do garnka.
Dodaj sos i zastrzeżone wody do gotowania i wrzucić. Doprawić pieprzem i udekorować większą ilością bazylii.
Zdjęcia Antonis Achilleos