Linguine z szynką i warzywami
Przepis na Linguine z szynką i warzywami można przygotować w około 20 minut. Za 3,44 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka, 48 g tłuszczu i łącznie 800 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka gęstej śmietanki do ubijania, parmezanu, marchewki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Szynka i Linguine Primavera, Szynka z orzechami włoskimi Linguine i Linguine z szynką i brokułami.
Instrukcje
Ugotuj linguine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż na maśle szparagi, grzyby, marchewkę, cukinię i szynkę, aż warzywa będą miękkie.
Dodać śmietanę, groszek, cebulę, parmezan, bazylię, sól, gałkę muszkatołową i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje, często mieszając.
Opłucz i osusz linguine; dodać do mieszanki warzywnej i wymieszać.
W razie potrzeby posyp parmezanem.