Linguine z sosem z owoców morza
Linguine z sosem z owoców morza może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz pierścienie, kałamarnicę, chrupki ... szorowane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Linguine z sosem z owoców morza, Seafood Linguine, oraz Seafood Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włoskie pomidory śliwkowe przecier w robocie kuchennym lub blenderze. Przecedzić je przez drobne sito ustawione na dużej misce; wyrzucić nasiona pomidora.
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż się połysk.
Dodać zmiażdżony czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj puree pomidory, sok z małży, tymianek, bazylia i cukier. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zostanie zmniejszona o jedną trzecią, o 45 protokół.
Dodać kalmary i gotować na małym ogniu, aż bardzo miękkie, o 45 minut dłużej.
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować linguine aż al dente.
Dobrze odcedzić makaron i włożyć do garnka.
Dodaj małże i cockles do sosu pomidorowego, przykryć i gotować sos na umiarkowanie wysokim ogniu, aż większość muszli otworzyły, 3 do 5 protokół.
Dodaj krewetki i gotować, aż będą różowe i firmy, o 2 minuty dłużej. Nieotwarte małże i koguty należy wyrzucić.
Na ugotowany makaron wlać sos pomidorowo-owocowy i wrzucić na dużym ogniu przez 2 minuty.
Makaron i sos przełożyć do dużej rozgrzanej miski, posypać pokruszoną czerwoną papryką i podawać.
Zrób to: sos pomidorowo-owocowy można przygotować w Kroku 2 i schłodzić przez noc. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu przed przystąpieniem.
Rekomendacja wina: lekka, jasna Biel o ostrej kwasowości wskaże skorupiaki i nutę czerwonej papryki w tym daniu. Wypróbuj Gavi, takie jak Coppo La Rocca z 1999 roku lub wspaniała Biała Etykieta La Scolca z 1999 roku.