Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Linguine z pikantnym porem i sosem pomidorowym. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 688 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, linguine, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguine Z Pikantnym Porem I Sosem Pomidorowym, Pikantny Linguine z halibutem i pomidorem, oraz Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj następne 3 składniki; smażyć 1 minutę.
3
Dodaj pory; smażyć, aż zacznie mięknąć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
4
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory; wymieszaj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
5
Dodać wino i ocet; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować, aż pomidory rozbić, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Ocet
Wino
6
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Odcedzić, zastrzegając 1 1/4 szklanki płynu do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
8
Dodaj makaron, 1/2 Puchar reserved pasta płyn, i 3/4 Puchar sera do sosu na patelni. Wrzucić na średnim ogniu, aż sos pokryje makaron, dodając więcej płynu przez 1/4 cupfuls jeśli suche. Doprawić solą i pieprzem.