Linguine z małżami, boczkiem i pomidorami

Linguine z małżami, boczkiem i pomidorami
Linguine z małż, boczek i pomidor jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka boczku, płatki czerwonej papryki, butelkowany sok z małży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Linguine z małż (Linguine con le Vongole), Linguine z małż (Linguine con le Vongole), oraz Linguine Con Le Vongole / Linguine Z Małż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni ze stali nierdzewnej gotuj paski boczku na umiarkowanym ogniu, aż będą prawie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Boczek wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
5
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Dodaj wino. Wymieszać z boczkiem, pomidorami i sokiem z małży i doprowadzić do duszenia. Gotować, częściowo przykryte, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać małże, pietruszka, sól, i czerwone płatki pieprzu i gotować na wolnym ogniu przez 30 sekund dłużej. Nie gotować małże zbyt długo lub będą twardnieć. Posmakuj sosu i w razie potrzeby dodaj więcej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół. Powrót makaron do gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodaj sos i odstawić 2 do 3 protokół tak, że makaron wchłania część płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
10
Rekomendacja wina: pełny smak małży i kwasowość pomidorów są najlepsze z prostym, kwaśnym białym winem. Klasyczne francuskie wino z skorupiaków to Muscadet de Svre-et-Maine.
Składniki, których będziesz potrzebować
MuscadetMuscadet
SkorupiakiSkorupiaki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn